Agenda :: Productes del Ripollès
cat
/
/
eng

Agenda

   novembre 2017
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Taller: Menús per a esportistes

Data: 15 de novembre de 2017
Lloc: Aula d'Hostaleria del Ripollès
Organitza: Associació Hostaleria del Ripollès


El Ripollès és la comarca de Catalunya amb més curses de muntanya. Això ens està portant cada vegada més corredores i corredors a entrenar al territori. Alhora, som bressol del senderisme i espai privilegiat per a la BTT. I, tot plegat, requereix d'una oferta de serveis adequada que satisfaci el client sense entrar en conflicte amb les estratègies de promoció del producte local i de la nostra tradició gastronòmica.
 
Amb aquest taller volem trobar el punt de confluència entre una nutrició equilibrada i la cuina de cada restaurant, proposant fórmules per adaptar els ingredients i les tècniques de què disposem a les necessitats específiques del públic esportista. Diferenciarem entre esports i entre temporades, tant les d'esportistes com les de producte. Igualment, abordarem les limitacions alimentàries i les possibles alternatives (gluten, lactosa, vegetarianisme, veganisme, etc.). Aprendrem a elaborar menús senzills que donin resposta als requeriments nutricionals de cada persona i ho farem sense posar en risc producte ni recursos, organitzant-nos a partir del que trobem als nostres frigorífics i taulells i incorporant ingredients sempre que sigui necessari.
 
El taller consta de dos blocs:

Introducció a la nutrició per a esportistes
Construint menús per a clients esportistes. Aquest bloc serà participatiu. 
 
S'oferiran diverses opcions de mostra amb la finalitat que les persones participants trobin també la manera d'adaptar els seus plats als objectius plantejats. Cal que cada cuiner/a porti la seva carta i les propostes que ja ofereix en els diversos àmbits o les idees que se li acudeixin.

Obert a cuineres i cuiners professionals.
 
Data: 15 de novembre a partir de les 17:00 hores
Ponents: Anna Grífols (Nutriexper) i Eva Martínez-Picó (Can Jordi - Domini d'Isards)
Preu: gratuït per als socis de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, Cuines de la Vall de Camprodon i Fogons de la Vall de Ribes. La resta d'establiments no socis 100€.
 
Per inscripcions: mitjançant el següent enllaç. O per correu electrònic mmauri@ripollesdesenvolupament.com o al 972704499 (Mercè Mauri)
 
Produït per:
Ripollès Desenvolupament
Amb el suport de:
SOC
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.